Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Βήματα για τη ζωή 6ο μάθημα "Με ακούτε;"

Το μάθημα σήμερα αφορά στη διαχείριση των αποσπάσεων, να ακούμε δηλαδή το συνομιλητή μας και ταυτόχρονα να αγνοούμε τυχόν περισπασμούς. Είναι σημαντικό τα παιδιά να ακούν και να απαντούν σε αυτό που λέει κάποιος άλλος, διατηρώντας την προσοχή τους και παράλληλα εξασκώντας τη συγκέντρωσή τους.Βοηθός μας ο Ιωσήφ που φόρεσε το διακριτικό του και αρχίζουμε...


έχουμε εκπλήξεις στην τάξη μας σήμερα
ήρθαν δύο καινούργιοι φίλοι μας η Μελίτσια η καμηλοπάρδαλη και ο Γκίλμπο το πιθηκάκι!




Ο βοηθός μου ο Ιωσήφ γνώρισε τους δύο καινούριους μας φίλους στα παιδιά.Συνέβαινε κάτι περίεργο με αυτούς: ενώ η Μελίτσια έλεγε "πονάω θέλω φάρμακο"  ο Γκίλμπο, σα να μην την άκουγε, έλεγε "πεινάω θέλω μπανάνες".Στο τέλος ο Γκίλμπο άκουσε τη φίλη του και συννενοήθηκαν, επιτέλους!!

Παρατηρήσαμε προσεκτικά την εικόνα και είδαμε τη Χαρά και τα άλλα παιδιά να παρακολουθούν το παραμύθι ενώ η φίλη της Χαράς προσπαθεί να της πει κάτι. Τα παιδιά πρότεινανπολλά πράγματα:  η Χαρά να πει στη φίλη της που της μιλάει ότι την ενοχλεί, να της πει θα μιλήσουν αργότερα και κάποιοι είπαν να μην απαντήσει καθόλου δηλαδή να την αγνοήσει..
Συνεχίζουμε με παιχνίδια ρόλων
μα κάτι πάθαμε σήμερα και δεν ακούμε ο ένας τον άλλον

Βοηθός:πάμε το απόγευμα βόλτα;
Θοδωρής: ζωγραφίζεις ωραία!

Ο μπαμπάς Ραφαήλ ξυρίζεται και δε δίνει προσοχή  στο παιδί του που του ζητά να πάνε βόλτα.

Ο Αλέξανδρος μιλάει Τούρκικα και ο Ιωσήφ που γνωρίζει Γαλλικά δεν απαντά και έτσι δεν μπορούν να συννενοηθούν! Μ' ακούς Ιωσήφ; ρωτά στα Ελληνικά.Ναι ,του απαντά ο Ιωσήφ που τώρα τον ακούει 

Παντελής:θα πάμε για μπάνιο;
Ιωσήφ: ;έχεις ωραία παπούτσια!

Διαλέξαμε παιχνίδια από το τραπεζάκι του βοηθού

Παντελής:Παντελή πώς παίζεται αυτό το παιχνίδι;
Ιωσήφ:αυτό είναι ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο
Φαίνεται ότι πάλι δεν ακούει ο ένας τον άλλον!

Τέλος διαβάσαμε ένα πολύ ωραίο βιβλίο για ένα παιδί,τον Παρλαπίπα που έχασε τα αυτιά του αλλά τα παιδιά τον βοήθησαν να τα βρει.
Στο τέλος παίξαμε όλοι με τα παιχνίδια του βοηθού μας, του απονείμαμε το μετάλλιο του βοηθού, τη σφραγίδα και το Δίπλωμα του βοηθού.Φυσικά με πολλές πολλές φιλοφρονήσεις!Ευχαριστούμε Ιωσήφ, ήσουν καταπληκτικός βοηθός!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου